Annas Hage på Hommersåk

Annas Hage på Hommersåk
30.09.2020 16:00
Hommersa%CC%8Ak%20dronebilde

Vi satser på Hommersåk


I årene framover skal Sandnes tomteselskap legge til rette for at et stort antall familier får mulighet til å kjøpe boliger i naturskjønne omgivelser, tett på sjø, flott kystlinje og fine turområder.
 
Virkemiddelet er prosjektkonkurranser der boligbyggere konkurrerer om å levere funksjonelle boliger til god pris. Konkurranseaspektet gjør at det brukes mye tid på å tenke gode løsninger. Du får en bedre mulighet til å kjøpe drømmeboligen.

%c3%98sth 0004 breivikbb1 1200x9007 

God miks: eneboliger, rekkehus og leiligheter


Vi fullfører nå grunnarbeidet for de første boligene på gården som i sin tid het Hommersand, like øst for Hommersåk sentrum, tett på skole og kirke. Boligområdet avgrenses av Bersagelveien i sør, grønne områder i øst og nord.
 
Boligene fordeler seg på to hovedfelt. Det skal bygges både eneboliger, rekkehus og leiligheter. Et godt bomiljø kjennetegnes ofte av god boligmiks med beboere i alle livsfaser.
 
Første felt ut heter Annas hage. Totalt rommer feltet 50 boenheter. De fire første boligene er romslige eneboliger. Vinneren av prosjektkonkurransen er akkurat kåret. Gratulerer til Aalgaard Bygg. Følg med! En flott enebolig til god pris kan snart bli din.

oversiktsbilde kvadratVelkommen til Annas hage

 

Annas hage har fått navn etter Anna Nærbø  Rettedal (1843-1936). Hun var lenge jordmor i det krevende distriktet Høgsfjord som også omfattet Dirdal, Østabødalen og Frafjord. Utrykningene skjedde til fots, på hesteryggen og i robåt. En dag fikk hun besøk hjemme på Forsand. To menn fra Riska kom i ett eneste ærend: De skulle overtale henne til å søke jordmorstillinga i Riska – noe de klarte.
 
I 1893 var den første jordmora i Riskakverven på plass. Anna og predikantmannen kjøpte gard på Hommersåk, solgte igjen, før Anna endte opp med å bygge hus på et stykke av garden de hadde eid på Heiå. Aldersgrensa for jordmødre var 65 år, men Anna tok imot nyfødte i 10-12 år etter det. Mang en Hommersåk-bu kom til verden med hjelp fra Anna. Annas hage er et navn til hennes ære. “Etternavnet” hage er knyttet til de naturskjønne nærområdene, tett på skog og flotte turstier.
 

Grønne og blå omgivelser


Hommersåk er en flott plass å bo – spesielt om du setter pris på blå og grønne kvaliteter. Beliggenheten inviterer til båtliv, fiske, turer langs sjø og på land. Det går tursti like i bakkant av Annas hage. Ned til havna og badeplassen er det ca. 10 minutter å gå – eller kanskje du vil opp i høyden, til Hommersandfjellet?
 
Til Sandnes er det ca. 13 km, og bussrute 21 har hyppige avganger til Sandnes og Forus. Det er sykkelsti hele veien til Sandnes. Fra Hommersåk har det vært båtrute til Stavanger siden 1894! I dag er det mange som pendler til jobb med hurtigbåten som bruker 20 minutter til Stavanger sentrum. Hommersåk er tettstedet i bydelen Riska. Det bor et par tusen mennesker i sentrumsområdet – enda noen flere når dere flytter til Annas hage...
 
 
Historisk kilde: Eivind Smith, Jordmødre i Riska

bryggen med ba%cc%8athuset hommersa%cc%8ak

SISTE NYHETER

Sørbøhagane B11: Rygehus er vinner av prosjektkonkurransen på felt KS1.
Les mer
Sørbøhagane B11: Hellvik Hus er vinner av prosjektkonkurransen på felt KS2.
Les mer
Overflytting av virksomhet til linjeorganisasjonen i Sandnes kommune.
Les mer
Kleivane B3/B4: 13 søkere til prosjektet til Hellvik Hus i Kleivane.
Les mer
Kleivane B3/B4: Hellvik Hus ute i salg med seks eneboliger i rekke!
Les mer
Først og fremst Sandnes.