5 tips til dekorering av ditt første hjem - Sandnes Tomteselskap

5 tips til dekorering av ditt første hjem

Publisert
Del artikkelen

Så, du har tenkt å kjøpe bolig? På tide å tenke på interiøret. Trendene forandrer seg jevnlig, men det som teller er at du føler deg komfortabel i din egen stue. Her er noen tips på veien, og kanskje får du litt inspirasjon også?1. Fargepalett

Velg én hovedfarge for hvert rom. På den måten skaper du en helhet som blir et grunnlag for resten av interiøret i rommet. Det kan være fornuftig å velge hovedfargen ut i fra et spesielt møbel eller kunstverk du har eller har tenkt å skaffe deg, for eksempel et maleri eller et teppe. Denne hovedfargen kan så brukes i andre varianter, for eksempel en sofa i en lysere variant av samme farge. Et tips er å velge mørke farger nederst (som på tepper for eksempel), helt lyse varianter i taket og møbler i fargevarianter mellom der.


 

2. Lave møbler får rommet til å se større ut

Lave møbler får rommet til å virke større. Det er noe å tenke på når du velger sofa og TV-bord, men også lave kommoder og sjenker skaper rom. Korte og smale møbler hjelper også, så det kan være lurt å velge en sofa med tynnere puter og slankere armlener for å gi følelsen av et større rom.


 

3. Speil på veggen der

Bruk av speil er et velkjent interiørtips, men noe mange er litt redde for å benytte seg av. Et speil kan gi dybde og lys til rommet, og er spesielt effektivt i mindre rom. Et speil med en tøff ramme kan lett bli rommets hovedattraksjon, da selv et lite speil trekker folks oppmerksomhet mot det. Når du henger opp et speil bør du tenke på hva det reflekterer. Har du for eksempel allerede en lampe eller et kunstverk som er rommets hovedpunkt, kan du bruke et speil slik at det reflekterer det du har mest lyst at folk skal legge merke til. Husk også på at et speil reflekterer lys, slik at det i praksis blir en ekstra lampe i rommet.


 

4. Bland materialer

For å gjøre rommet enda litt mer spennende er det en god idé å blande materialer. Møbler i stål og aluminium kan være en fin kontrast til tremøbler, og skinn kan være et spennende innslag i putehaugen i sofaen. Røffe materialer gir rommet en viss tyngde, mens finere, glattere materialer letter stemningen. Kobber og gull er varme materialer, mens stål og aluminium gjerne gjør det kaldere.


 

5. Puter!

Puter kan friske opp en gammel sofa så den ser ny ut, de kan piffe opp en ellers kjedelig stue, og de kan selvsagt soves på. Miks mønstrede puter med helfargede puter. Miks store puter og små puter. Tenk på fargepaletten du har valgt i rommet ditt (punkt 1) og velg puter i kontrastfarger for dramatisk effekt. Som nevnt kan det også være spennende å blande materialer som lær, bomull og ull. Trikset med puter er at det finnes egentlig ikke noen regler. Dersom to puter kræsjer, kan du hive inn én til, og så én til, helt til de på magisk vis blir en slags helhet som funker. 

Nå gjenstår det bare å planlegge, pakke og flytte inn. Velkommen hjem.