På tide å Finne ditt eget?

Hva er Mitt i Sandnes?

 

Mitt i Sandnes promoterer byggeprosjekter som er rettet spesielt mot førstegangsetablerere. Dette er prosjekter som er tilrettelagt av Sandnes tomteselskap, og som bygges av lokale byggefirmaer. På denne siden finner du informasjon om det å kjøpe bolig. Ting du må huske på, krav og muligheter. Boligreisen er spennende og litt skummel, men vi skal vise deg vei så godt vi kan. Og når reisen er over ønsker vi deg velkommen hjem.

Figgjo Ganddal Bogafjell Sviland Hana Lura Malmheim& Soma Austrått Sandved Stangeland sentrum Høle Riska

Hvor skal jeg bo?

Bogafjell

Bogafjell er et relativt nytt utbyggingsområde i Sandnes, med mange mindre nabolag enten ferdige eller under bygging. I nærheten finnes idrettshall, fotballbane, kirke, lokalbutikk og flere barnehager, i tillegg til ypperlige muligheter for turgåing, terrengsykling og småviltjakt. Familierittet «Tour de Bogafjell» sykles årlig her.

Hvor skal jeg bo?

Figgjo

Figgjo ligger omtrent 10 kilometer frå Sandnes sentrum, med enkel tilkomst frå E39. Her er det godt å bo og leve, spesielt for den fiskeinteresserte. Figgjo-elva er nemlig full av god ørret og laks.

Hvor skal jeg bo?

Ganddal

Ganddal ligger mellom sentrum og Jæren. Elva Storåna renner gjennom her. Ganddal har egen stasjon på Jærbanen, og består foruten en del boliger stort sett av store jordbruk- og industriområder.

Hvor skal jeg bo?

Hana

Hana strekker seg langs Gandsfjorden og helt ned mot sentrum. Her ligger flere småbåthavner, og det er planlagt storstilt boligbygging i denne bydelen.

Hvor skal jeg bo?

Høle

På vestsiden av Høgsfjorden ligger idylliske Høle. Dette er inngangsporten til Lysefjorden og Preikestolen, og er arealmessig den største bydelen i Sandnes.

Hvor skal jeg bo?

Lura

Med grense mot Stavanger og Sola er Lura det naturlige sentrum for handel og næring, mest åpenbart i næringsparken Forus. Av den grunn er også Lura et populært boligområde for pendlere.

Hvor skal jeg bo?

Malmheim & Soma

Mot havet finner du Malmheim og Soma, omtrent 5 kilometer fra sentrum. Her driver man stort sett jordbruk, og dette er et ypperlig sted å bo for de som liker landlige omgivelser ut mot havet.

Hvor skal jeg bo?

Riska

Vår nordligste bydel vender ut mot Gandsfjorden og Riskafjorden, og er et av de eldste bebygde områdene i kommunen. Fra steinalderen og frem til i dag har Riska alltid vært et populært boområde.

Hvor skal jeg bo?

Sandved

Sørvest for sentrum ligger Sandved, hvor du finner Sandvedparken. Å bo i Sandved er som å bo nesten i sentrum.

Hvor skal jeg bo?

Trones & sentrum

Ikke overraskende den mest sentrale bydelen i Sandnes. Her bor du i umiddelbar nærhet til det du måtte ønske av kulturtilbud, butikker, restauranter og alt annet du forventer å finne i en moderne bykjerne.

Hvor skal jeg bo?

Stangeland

En av de minste bydelene i Sandnes og tidligere jordbruksområde. I dag består det stort sett av boliger og næringsområder svært nært sentrum.

Hvor skal jeg bo?

Sviland

Jordbruksbydelen Sviland huser også Rogaland Arboret, med mer en 1400 trær og busker fra hele verden. Sviland skal få en betydelig del av byutviklingen i Sandnes i fremtiden, og det er planer om buswayforbindelse til Sandnes sentrum.

Hvor skal jeg bo?

Austrått

Like ved sentrum finner du Austrått, en bydel som består nesten utelukkende av boliger og friområde. Det populære turområdet Melshei ligger her, i tillegg til en ca 8 km lang lysløype. Liker du sentrumsnærhet, turgåing og ski, er Austrått bydelen for deg. I juni 2017 åpner et nytt rulleskianlegg på 4,5 km her.

Prøv lånekalkulatoren

%
år

Du må betale: 10 365 kr/mnd*

  • 2,65% nominell rente
  • Egenkapitalbehov: 750 000
  • Belåningsgrad: 75%

* Beløpet gjelder innenfor 75% låneramme • Lånekalkulatoren er kun veiledende. Sørg for å søke om finansieringsbevis fra din bank.

Tips og triks på boligreisen

Image Description

Design ditt nye hjem

Skal du kjøpe bolig, eller har du allerede kjøpt? En stor del av gleden ved et nytt sted å bo er å få innrede det for aller første gang.

Les hele artikkelen
Image Description

5 tips til dekorering av ditt første hjem

Så, du har tenkt å kjøpe bolig? På tide å tenke på interiøret. Trendene forandrer seg jevnlig, men det som teller er at du føler deg komfortabel i din egen stue. Her er noen tips på veien, og kanskje får du litt inspirasjon også?

Les hele artikkelen